Стандартизація обліку витрат виробництва за вітчизняними і зарубіжними правилами та її вплив на окреслення меж управлінського обліку - Левченко, Ольга Петрівна; Левченко, Ольга Петровна; Levchenko, Olha (My University, 2017)
UK: Витрати підприємства є основним об’єктом, на який спрямовані дослідження фахівців у галузі управлінського обліку. Логіка такого спрямування така: у витрати конвертуються усі активи та зобов’язання, а собівартість продукції - головний економічний індикатор, контроль за яким через застосування відповідних управлінських заходів підприємець або менеджер здатний забезпечити самостійно. Із трьох основних економічних компонентів бізнесу (активів, доходів та витрат) управлінський облік повноцінно впливає на витрати, управління, якими характеризує ефективність використання активів та обґрунтованість прийняття рішення. Це прямо впливає на економічну безпеку, стабільність розвитку підприємства та його прибутковість. Основні методи управлінського обліку, розроблені західною бухгалтерською наукою, також орієнтуються на витратну складову економічного життя підприємств.
Keywords: стандартизація обліку витрат виробництва; витрати виробництва; управлінській облік на підприємствах; управлінські заходи; оподаткування; міжнародні правила обліку витрат