Опис до патенту на корисну модель № 129554 "Система перехресного освітлення електрофоретичної камери" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Система перехресного освітлення електрофоретичної камери містить два джерела когерентного випромінювання (гелій-неоновий лазер ЛГН - 222), які вмикаються окремо до роботи оптичної схеми, два складові світлоподільники, два електромеханічні модулятори, відповідно на чотири (І, II, III і IV) - для першого складового подільника та три (І, II і III) - для другого складового подільника по відповідних вимірювальних каналах, електрофоретичну комірку, систему дзеркал фотоприймача (ФЕП 84-5), вихід якого електрично пов'язаний з цифровим запам'ятовуючим осцилографом (С 9-8) й персональним комп'ютером (ПЕОМ). Містить синхронізатор узгодження руху кожного з двох електромеханічних модуляторів різного конструктивного виконання, який функційно пов'язаний із фотоприймачем (ФЕП 84-5)
Keywords: перехресне освітлення електрофоретичної камери; когерентне випромінювання; світлоподільники; електромеханічні модулятори; електрофоретична комірка; контрольно-вимірювальна техніка; гідромеханічні параметри