Машини і обладнання та їх використання у тваринництві: текст лекцій - Грушецький, С. М.; Скляр, Радміла Вікторівна; Скляр, Радмила Викторовна; Skliar, Radmila (My University, 2016)
У лекціях розкрито загальні положення, обладнання тваринницьких приміщень, машини та обладнання для приготування і роздавання кормів, машини для догляду за тваринами, одержання та первиної обробки продукції і використання машин та обладнання у тваринництві. Текст лекцій побудований як навчальний посібник, який можна використовувати під час підготовки студентів бакалаврів і викладачів вищих навчальних закладів, а також для самостійного вивчення даної дисципліни.
Keywords: утримання тварин і птиці; очищення кормової сировини; подрібнення кормів; подрібнення концентрованих кормів; подрібнення стеблових кормів; приготування кормових сумішок; роздавання кормів; основи машинного доїння; доїльні установки; обладнання для стрижки овець; монтаж технологічного обладнання; зберігання техніки