Обґрунтування організаційно-інженерних рішень процесу обслуговування тварин при виробництві свинини на фермі відкритого акціонерного товариства «Дружба» Новотроїцького району Херсонської області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Дімітров, Олександр (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Обґрунтування організаційно-інженерних рішень процесу обслуговування тварин при виробництві свинини на фермі відкритого акціонерного товариства «Дружба» Новотроїцького району Херсонської області. В роботі проаналізовано вихідні дані для проектування, зроблені висновки про необхідність удосконалення раціону годівлі та обґрунтування оптимального складу ліній обслуговування на свинофермі. На основі вивчення зоотехнічних вимог до технологічних ліній обслуговування тварин були розроблені технологічні схеми і по ним в трьох варіантах підібрані машини та обладнання для обслуговування тварин на свинофермі. На основі порівняння питомих приведених витрат на переробку однієї тони конкретної продукції із трьох вибрано оптимальний варіант. Запропоновані заходи з покращення умов охорони праці та техніки безпеки обслуговуючого персоналу при утриманні тварин. Зроблені висновки та складено список використаних джерел.
Keywords: свині; структура стада; собівартість; умовна голова; добовий раціон; режим роботи; питомі приведені витрати; економічна ефективність