Використання методу морфологічного аналізу для обґрунтування конструкції змішувача комбікормів - Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys; Дереза, Сергій Володимирович; Дереза, Сергей Владимирович; Dereza, Serhii; Григоренко, Сергій Михайлович; Григоренко, Сергей Михайлович; Hryhorenko, Serhii (My University, 2018)
Застосовувані в даний час методики вибору і розрахунку конструктивного виконання змішувачів [1] базуються на дотриманні відповідності конструктивних особливостей змішувачів і мішалок фізико- механічним властивостям середовища, що змішуються, що дозволяє відмежувати ряд перемішуючих пристроїв (наприклад, для малов'язких рідин – швидкохідні мішалки, для сипучих середовищ – шнекові та лопатеві змішувачі). Подальший вибір здійснюється на основі інженерного досвіду, інтуїції або після проведення експериментальних досліджень. У першому випадку відсутня гарантія вибору оптимального рішення, у другому – потрібні тривалі дослідження, які дорого коштують
Keywords: морфологічний аналіз; конструкція змішувача комбікормів; змішувач комбікормів; перемішуючі пристрої; змішування сипучих