Пристрій для захисту й очищення внутрішніх функціональних поверхонь теплообмінного устаткування. Опис до патенту на корисну модель № 157070. Україна - Кюрчев, Володимир Миколайович; Мовчан, Сергій Іванович; Бережецький, Олександр Васильович; Андріанов, Олександр Анатолійович (My University, 2024)
Корисна модель належить до галузі теплоенергетичної та теплотехнічної промисловості, призначена для захисту, очищення від відкладень, запобігання утворенню відкладень безреагентної обробки металоконструкцій внутрішніх поверхонь нагріву під час експлуатації парових та водогрійних котлів, теплообмінних апаратів, пароводяних та водяних підігрівників, а також інших теплообмінних апаратів, трубопроводів, посудин, що працюють під тиском, теплоносіїв, в яких є вода та в яких відбувається випар або нагрівання води.
Keywords: шари забруднення; водопідготовка; контроль і обробка води; теплообмінний апарат