Нобелівська премія: плеяда геніїв людства : презентація - Завгородня, Ірина Володимирівна; Zavhorodnia, Iryna (Запоріжжя : НБ ТДАТУ, 2025)
У світі існує багато різних премій: Медаль Коплі Лондонського королівського товариства за фізичні та біологічні відкриття, Премія Бальцана за визначні досягнення у гуманітарних чи природничих науках, культурі та боротьбі за мир, Абелівська премія для математиків, Премія Тюринга для інформатиків та багато інших не менш вартісних наукових нагород. Але є найпрестижніша міжнародна премія, яку вважають премією Геніїв - Нобелівська премія —міжнародна нагорода, яку щорічно вручають за видатні досягнення у науці, літературі та внесок у зміцнення миру.
Keywords: Нобелівська премія; нагородження; винаходи; лауреати