Вплив місцевих говорів на культуру мовлення майбутнього фахівця - Зімонова, Ольга Володимирівна; Зимонова, Ольга Владимировна; Zimonova, Olha; Шлєіна, Людмила Іванівна; Шлеина, Людмила Ивановна; Shlieina, Liudmyla (Житомир. держ. ун-т ім. І. Франка, 2015)
У статті приділено увагу питанням закріплення навичок літературної вимови, збагачення активного словника, засвоєння норм літературної мови, усунення негативного впливу місцевих говорів на усне й писемне мовлення студентів. Також досліджено й проаналізовано основні помилки в усному та писемному мовленні майбутніх фахівців, що виникають під впливом місцевих говірок. Автор розглядає методи і прийоми, які варто використовувати під час вивчення дисципліни "Українська мова за професійним спрямуванням". Це, зокрема, лекція, бесіда, самостійна робота з різними джерелами.
The Patois Influence on the Future Specialists’ Speech Standard
Keywords: місцева говірка; культура мови