Живлення бичка кругляка Neogobius melanostomus (pallas, 1814) в різних екологічних умовах існування - Ткаченко, Марія Юріївна; Ткаченко, Мария Юрьевна; Tkachenko, Maryia; Демченко, Н. А.; Demchenko, N. A. (НАН України; Iн-т біології південних морів ім. О. О. Ковалевського, 2014)
UK: Досліджено живлення бичка-кругляка Neogobius melanostomus (Pallas, 1814) в Азовському морі та Каховському водосховищі у літній період 2011 - 2012 рр. Встановлено, що спектр живлення бичка різниться в залежності від умов його мешкання. Вагоме місце в раціоні кругляка належить молюскам. Найбільша кількість таксонів кормових організмів була в харчових грудках риб з морських ділянок. Максимальний індекс подібності спектру живлення спостерігали у бичків з південної частини моря та Обитічної затоки. Серед об’єктів живлення кругляка двостулковим молюскам Anadara inaequivalvis, Abra ovata, Cerastoderma glaucum, Lentidium mediterraneum, Parvicardium exiguum притаманні найвищі показники енергетичного еквіваленту.
Keywords: спектр живлення; бичок-кругляк