Удосконалення технології гарбузових цукатів з використанням кандирування в сиропі з гранатових вичавок - Жукова, Валентина Федорівна; Жукова, Валентина Федоровна; Zhukova, Valentyna; Тарасенко, Віра Григорівна; Тарасенко, Вера Григорьевна; Tarasenko, Vira; Кюрчева, Людмила Миколаївна; Кюрчева, Людмила Николаевна; Kiurcheva, Liudmyla (My University, 2021)
Одним з найбільш ефективних способів оздоровлення населення є впровадження системи здорового харчування, збагачення продуктів повсякденного попиту біологічно активними речовинами, мікронутрієнтами, харчовими волокнами, створення технологій нових повноцінних продуктів з рослинної сировини. До таких виробів можна віднести гарбузові цукати – джерело каротиноїдів, пектинових речовин, мікроелементів. Вони являють собою шматочки м'якоті гарбуза, зварені в цукровому сиропі, висушені і обсипані цукром.
Keywords: гарбузові цукати; патока; цукор; гарбуз; сорбінова кислота; ванілін; прянощі; сорт гарбуза Арабатський