Універсальний ріжуче-обтискний пристрій. Опис до патенту на корисну модель № 147210. Україна - Журавель, Дмитро Павлович; Бондар, Андрій Миколайович; Новік, Олексій Юрійович; Лебедєв, Владислав Андрійович (My University, 2021)
Універсальний ріжуче-обтискний пристрій містить комплект робочих органів. До однієї з рукояток комплекту прикріплена знімна штанга зі змонтованим на ній шестерінчастим механізмом, сполученим за допомогою гнучкого вала через провідну шестірню з мотором редуктором. До іншої рукоятки шарнірно прикріплені регульовані насадка і шатун, другий кінець якого ексцентрично приєднаний до зазначеної шестірні, виконаної з радіальною вибіркою зубів і фрагментом храпового колеса, що входить своїми зубами в пружну мембрану підпружиненої поворотної скоби.
Keywords: універсальний ріжуче-обтискний пристрій; ріжучий інструмент; обтискний інструмент; шестерінчастий механізм; мотор-редуктор; гнучкий вал; черв’ячна передача; храповий механізм; зворотно-поступальний рух; механічна передача енергії