Гідравліка, гідро- та пневмоприводи: підручник для здобувачів вищої освіти - Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro; Паламарчук, Ігор Павлович; Паламарчук, Игорь Павлович; Palamarchuk, Ihor; Уманський, С. М.; Паламарчук, В. І. (My University, 2021)
У структуру підручника включені основи гідростатики та гідродинаміки, закономірності зміни властивостей рідких технологічних мас, основні складові гідропневмоприводів та обладнання, що використовуються у технічних системах; основи проектування гідромагістралей, сучасні розрахункові методики структурних елементів гідросистем, що призначені для підготовки здобувачів вищої освіти при вивченні дисципліни «Гідравліка, гідро- та пневмоприводи» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».
Keywords: гідравліка; властивості рідин; гідростатика; гідродинаміка; гідромагістраль; гідропневмоприводи; насоси