Цифрові платформи моніторингу якості освіти: від Moodle до аналітики на базі Power BI - Скляр, Радміла Вікторівна; Skliar, Radmila; Скляр, Олександр Григорович; Skliar, Oleksandr (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: Статтю присвячено дослідженню цифрових платформ, що застосовуються у вищій освіті для забезпечення внутрішнього моніторингу якості освіти. Здійснено аналіз функціональних можливостей LMS Moodle, хмарних платформ Google Workspace та Microsoft Teams, а також сучасних аналітичних інструментів Power BI. Узагальнено досвід впровадження в українських ЗВО, зокрема аграрного профілю. Розкрито переваги застосування Big Data в освітньому процесі. Підкреслено значення цифрової аналітики як основи для прийняття управлінських рішень. /// EN: The article is devoted to the study of digital platforms used in higher education to ensure internal monitoring of the quality of education. The author analyzes the functionality of the Moodle LMS, Google Workspace and Microsoft Teams cloud platforms, as well as modern analytical tools Power BI. The experience of implementation in Ukrainian higher education institutions, in particular, agricultural ones, is summarized. The advantages of using Big Data in the educational process are revealed. The importance of digital analytics as a basis for making management decisions is emphasized.
Digital platforms for monitoring the quality of education: from Moodle to Power BI based analytics
Keywords: моніторинг якості освіти; Moodle; Power BI; цифрова аналітика; Big Data; хмарні платформи; цифровізація освіти; monitoring the quality of education; digital analytics; cloud platforms; digitalization of education