Застосування геоінформаційних технологій в екологічних дослідженнях (25ГЗД001000000ПЗ) : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Бакалавр» : спец. 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Геодезія та землеустрій» - Буркот, Олександра Валентинівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
Мета роботи полягає в дослідженні теоретичних основ та практичних аспектів застосування геоінформаційних технологій для вирішення екологічних задач. В роботі обґрунтовано вибір методів геоінформаціних технологій для проведення екологічних досліджень; проведено порівняння можливостей різних ГІС-продуктів (ArcGIS, QGIS, MapInfo) та інформаційних онлайн-ресурсів (Google Earth Engine, ERDAS Imagine та інші) при вивчені екологічних проблем; на основі даних супутникових знімань Sentinel-5P проведено аналіз забруднення атмосферного повітря в м. Київ.
Keywords: ГІС; ArcGIS; QGIS; MapInfo; Google Earth Engine; ERDAS Imagine