Методичні підходи до моделювання соціально-економічних систем із застосуванням CRM та ERP - Єременко, Денис Володимирович; Yeremenko, Denys (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У сучасних умовах цифрової трансформації економіки соціально-економічні системи набувають дедалі складнішого характеру, що зумовлено зростанням ролі інформації, посиленням взаємозалежності між економічними агентами та підвищенням чутливості систем до зовнішніх і внутрішніх змін. Традиційні підходи до аналізу й моделювання, які ґрунтуються на агрегованих статистичних даних і ретроспективних показниках, часто не дозволяють адекватно відобразити реальну динаміку процесів, особливо на рівні організацій, галузей і регіонів. Значною мірою це пов’язано з тим, що соціально-економічні системи включають не лише формалізовані економічні взаємозв’язки, а й поведінкові, соціальні та інституційні компоненти, які складно врахувати в межах класичних моделей.
Keywords: соціально-економічні системи; CRM; ERP