Енергозберігаюча технологія опромінення рослин в теплицях - Речина, Ольга Миколаївна; Речина, Ольга Николаевна; Rechyna, Olha (My University, 2019)
UK: Новою енергетичною стратегією України «Безпека, енергоефективність, конкуренто-спроможність» передбачено розробку нового електрообладнання та технологій для зниження енерговитрат виробництв. Тому розробка енергозберігаючої технології штучного опромінення рослин є актуальною задачею сьогодення, рішення якої дозволить знизити собівартість тепличної продукції та розширити її виробництво. EN: The concept of creating an energy efficient technology for irradiating plants in a greenhouse is considered.
Keywords: фотосинтез; раціональне використання електроенергії; метод опромінення рослин; photosynthesis; rational use of electricity; the method of plants irradiation