Способи утилізації відходів тваринництва і птахівництва - Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys; Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena; Дереза, Сергій Володимирович; Дереза, Сергей Владимирович; Dereza, Serhii (Мелітополь: ФОП Однорог Т.В., 2019)
UK: До тваринницьких відходів необхідно ставитися не як до забруднюючих шкідливих залишків, а як до важливої технічної сировини, яка може допомогти відновленню родючості ґрунтів, підвищити врожайність, а також здатна допомогти в отриманні харчового і кормового білка. EN: The materials of the report analyze the main ways of utilization of waste from livestock and poultry enterprises.
Keywords: компостування; біоенергетична утилізація; ферментація; екологічні добрива; газоподібне паливо; термічна деполімеризація; livestock enterprise; manure; litter; waste utilization; composting; bioenergy plant