Оптимізація технології захисту квасолі звичайної. - Тимощук, Тетяна Миколаївна; Дергачова, Н. В.; Зарицький, Д. В.; Нєжнова, Ніна Геннадіївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
Квасоля звичайна (Phaseolus vulgaris) є однією із найбільш цінних продовольчих культур, що відіграє суттєву роль у харчовому раціоні людини. Квасоля цінується за високі харчові і смакові якості, завдяки високому вмісту у зерні квасолі білку. На жаль, за останні десятиріччя посівні площі квасолі звичайної значно скоротилися. Наразі її здебільшого вирощують на присадибних ділянках та у фермерських господарствах. Одним із напрямів розширення площі посіву квасолі звичайної є підвищення урожайності зерна.