Установка для захисту внутрішньої функціональної поверхні сталевих трубопроводів від корозії. Опис до патенту на корисну модель № 147208. Україна - Кюрчев, Володимир Миколайович; Мовчан, Сергій Іванович (My University, 2021)
Установка для захисту внутрішньої функціональної поверхні сталевих трубопроводів від корозії, яка складається з металевого проточного резервуару з магнієвим анодом, регульованого джерела постійного струму, позитивний полюс якого підключений до аноду, а негативний - до корпусу резервуара, датчиків швидкості потоку на вході води та швидкості корозії на виході води, з'єднаних з регульованим джерелом постійного струму, згідно з корисною моделлю двосекційний магнієвий анод, розміщений в двох/трьох коаксіальних ємностях.
Keywords: захист від корозії; сталеві трубопроводи; магнієвий анод; двосекційний анод; коаксіальні ємності; електрохімічний захист; регульоване джерело постійного струму; швидкість корозії; датчик потоку; оборотне водопостачання