Лабораторний практикум з холодильного устаткування: навчальний посібник - Ялпачик, Володимир Федорович; Стручаєв, Микола Іванович; Ялпачик, Федір Юхимович; Тарасенко, Віра Григорівна; Циб, Віктор Григорович; Ялпачик, Владимир Федорович; Стручаев, Николай Иванович; Ялпачик, Федор Ефимович; Тарасенко, Вера Григорьевна; Цыб, Виктор Григорьевич; Struchaiev, Mykola; Yalpachyk, Fedir; et al. (Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2017)
Застосування холодильного устаткування спрямоване на зменшення втрат і підтримання якості виробничої продукції, здійснення допоміжних низькотемпературних процесів у виробництві харчової продукції і зменшення енерговитрат.
Keywords: зниження енерговитрат; будова; принцип дії; види холодильного устаткування; правила експлуатації; методи розрахунку; технологічні вимоги; конструкції; оцінка параметрів; коефіцієнт теплопровідності