Опис до патенту на корисну модель № 131500 "Спосіб отримання замороженого фасованого сливового соку" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Григоренко, Олена Віталіївна; Григоренко, Елена Витальевна; Нryhorenko, Olena; Карнаушенко, В. В. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Спосіб отримання замороженого фасованого сливового соку включає підбір сировини, миття, сортування, очищення, подрібнення, отримання соку, купажування, гомогенізацію, розфасування, заморожування до температури всередині продукту мінус 20+2 °C, тривале низькотемпературне зберігання при температурі мінус 20+2 °C. При цьому сік отримують з усієї плодової м'якоті сливи з вийманням кістки, а потім купажують його з соком яблучним, виноградним вином, родзинками, цукром буряковим, кислотою лимонною
Keywords: спосіб отримання замороженого фасованого сливового соку; купажування; гомогенізація; швидке заморожування; зберігання рослинної сировини; сільське господарство