Опис до патенту на винахід № 120299 "Транспортний енергетичний засіб " - Булгаков, Володимир Михайлович; Булгаков, Владимир Михайлович; Bulgakov, Volodymyr; Адамчук, В. В.; Заришняк, А. С.; Головач, І. В.; Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr; Бєлоєв, І. Х.; Крочко, В.; Фіндура, П.; et al. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Транспортний енергетичний засіб відрізняється від відомих тим, що рама, яка зв'язує лівий та правий борти ширококолійного шасі, виконана у вигляді шарнірного шестикутника і складається з двох бічних нерухомих ланок, встановлених на візках, та з окремих рухомих ланок, які утворюють собою дві горизонтально розташовані частини, кожна з яких складається з двох рухомих балок однакової довжини, а середини кожної частини рами з'єднані одна з одною за допомогою розташованого на поздовжній осі засобу гідроциліндра двосторонньої дії з двома штоками; рама також містить два підйомні механізми з електромеханічним або гідравлічним силовим приводом
Keywords: транспортний енергетичний засіб; механізація сільськогосподарського виробництва