Вдосконалення робочих органів культиватора КРНВ-5,6 - Халаім, А. М. (ТДАТУ, 2018)
Провести роботу з вдосконалення конструкції робочих органів культиватора, а саме модернізувати стрілчасту універсальну лапу культиватора та розробити нову конструкцію кріплення її до універсальної стійки. Нова конструкція лапи має запобігати надмірному розпушенню ґрунту при культивації, що в свою чергу повинно зменшити тяговий опір, зменшити витрати палива та збільшити продуктивність, при роботі культиватора, за рахунок змінення кутів універсальної лапи. Нова конструкція кріплення покликана кріпити нову лапу, дозволяти її швидку заміну та забезпечити приєднання її до розробленої універсальної стійки
Keywords: культиватор; культиватор-рослинопідживлювач КРНВ – 5,6; універсальна лапа культиватора; тяговий опір культиватора; стрілчаста лапа