Опис до патенту на корисну модель № 125146 "Термосифонна геліосушарка" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Нікітіна, М. Д.; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Термосифонна геліосушарка містить повітропідігрівач, вентилятор, сушильну камеру з решітчастою основою для розміщення насіння, що висушується, патрубок та дифузор для під’єднання до тепло-вентиляційного агрегата. Вентилятор розміщено перед охолоджувачем-підсушувачем з патрубком відведення конденсату у загальному повітропроводі для під'єднання до підігрівача. Охолоджувач-підсушувач виконаний у вигляді випарювальної зони першого термосифона, повітропідігрівач виконаний у вигляді конденсаційної зони другого термосифона, яка з’єднана з випарювальною зоною другого термосифона і отримує енергію від геліоконцентратора-рефлектора. Загальний повітропровод з'єднано патрубком та дифузором зрешітчастою основою сушильної камери, конденсаційну зону першого термосифона окремовмонтовано на виході з повітряного каналу з окремим вентилятором
Keywords: термосифонна геліосушарка; повітропідігрівач; вентилятор; сушильна камера; тепло-вентиляційний агрегат; охолоджувач-підсушувач; геліоконцентратор-рефлектор; повітропровід