Аналіз технологій отримання біодизельних пальних - Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (ТДАТУ, 2020)
Аналізуючи технології отримання біодизельних палив слід звертати увагу не тільки на якісні їх хіммотологічні показники, а і на триботехнічні властивості. Таким чином, важливим моментом у виробництві та наступному продажу біодизельного палива є адаптація його до матеріалів деталей функціональних систем сільськогосподарської техніки. Для цього використовувати необхідно так звані депресанти. Депресанти – спеціальні присадки, що знижають температуру фільтрування та застигання палива. Їх додають у біодизель за допомогою спеціальних гідродинамічних змішувачів.
Keywords: депресанти; біодизельні палива; рослинна олія; біодизель; очищення олії; технологія отримання біопалива