Особливості освіти в умовах дистанційного навчання - Прокопенко, Олена Павлівна; Prokopenko, Olena; Червоткіна, Олександра Олександрівна; Chervotkina, Oleksandra (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: У статті проаналізовано потенційні небезпеки, які можуть виникнути в процесі організації дистанційного навчання у закладах вищої освіти, а також способи їх подолання. Були розглянуті переваги та недоліки дистанційної освіти. З’ясовано, що головними проблемами є технічні та програмні, а також, психологічні та соціальні ризики, обмежена комунікація між викладачами і здобувачами освіти. Запропоновані шляхи вирішення проблем та уникнення ризиків, пов’язаних з дистанційним навчанням. /// EN: The article analyzes potential dangers that may arise in organizing distance learning in higher education institutions and proposes ways to overcome them. It also considers the advantages and disadvantages of distance education. The main problems are technical and programmatic, psychological and social risks, and limited communication between teachers and students. Ways to solve problems and avoid risks associated with distance learning are proposed.
Features of edukation in distance learning conditions
Keywords: дистанційна освіта; ефективність освітнього процесу; заклади вищої освіти; освітні технології; технічне забезпечення; методичне забезпечення; distance education; blended learning; higher education institutions; educational technologies; technical support