Ресурсний потенціал Запорізької області для розвитку сільського зеленого туризму. - ЛИФАРЬ, Поліна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
Сільський зелений туризм є однією з найбільш перспективних форм туризму, що сприяє сталому розвитку сільських територій, збереженню природної та культурної спадщини, а також підвищенню якості життя населення. В умовах сучасної України, де спостерігається зростаючий інтерес до екологічно чистого відпочинку та активного проведення часу на природі, розвиток сільського зеленого туризму стає особливо актуальним. Запорізька область володіє багатими рекреаційно-туристичними ресурсами, які включають унікальні природні ландшафти, історико-культурні об'єкти та сприятливі кліматичні умови. Географічне розташування області, її природні багатства та культурна спадщина створюють умови для розвитку різноманітних видів туризму, зокрема сільського зеленого туризму, який може стати важливим чинником економічного зростання та соціального розвитку регіону. У роботі досліджуються природні, культурні та історичні ресурси області, аналізується сучасний стан розвитку сільського зеленого туризму, виявляються проблеми та перешкоди на шляху його розвитку, а також пропонуються шляхи їх подолання.
кваліфікаційна робота бакалавра, спеціальність 242 Туризм.