Теоретичні аспекти функціонування управлінського обліку на підприємстві - Мальченко, М. Ю. (ТДАТУ, 2018)
Управлінський облік є складовою частиною системи управління підприємством. Він покликаний забезпечити формування інформації для прийняття оптимальних управлінських рішень при здійсненні: контролю ефективності поточної діяльності організації; планування стратегії і тактики здійснення комерційної діяльності, оптимізації використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів підприємства; вимірювання та оцінки ефективності господарювання, виявлення рівня рентабельності окремих видів продукції; спрямування впливу на хід виробництва і реалізації з метою прийняття ефективних управлінських рішень.
Keywords: бухгалтерський облік; управлінські рішення; управління підприємством; управлінський облік; формування інформації