Оптимізація параметрів вторинного струмопідвода електротехнічного комплексу дугової печі за параметричним критерієм якості : автореферат дис. - Галько, Сергій Віталійович; Halko, Serhii (My University, 2002)
Сучасні методологічні і математичні методи оптимізації параметрів енерготехнологічного обладнання дугових печей характеризуються: істотним дефіцитом апріорної інформації про досліджувані процеси у вторинному струмопідводі; некоректністю використання відомих методів параметричної ідентифікації при обробці експериментальної інформації; практичною відсутністю регуляризуючих формальних методів згортки різних критеріїв оцінки якості роботи в єдиний інтегральний критерій при розробці безвитратних і низьковитратних заходів щодо реалізації високодинамічних технологічних процесів електросталеплавління з низькими показниками енергоспоживання; важкопереборними методичними й обчислювальними факторами при побудові математичних моделей оптимального керування технологічним процесом за вектором енергозбереження; практичною відсутністю системо– і схемотехнічного забезпечення процесів енергозбереження засобами контролю технологічних режимів, що не руйнують, плавлення металів і сплавів на локальному рівні (на рівні плавильного агрегату).//////// Thesis on deriving of a scientific degree of the candidate of engineering science behind a speciality 05.09.03 - electrotechnical complexes and systems.-Donetsk nationale technical university, Donetsk, 2002. The thesis is dedicated by a problem of optimisation of arguments of the secondary current lead of an arc furnace, where the key element of quality of its operation is electrode "gas bleeder". Contains results of theoretical and experimental researches of variation of arguments of the secondary current lead at operation non- steady furnace conditions. Is established, that the sleeve connection is by a pacing factor influencing on quality of dynamic operation of a secondary electrotechnical path of the oven. The junction is offered for diagnosing quality to use dynamic amplitude and phase characteristics of electrodes, which one enable to estimate an anisotropy, quality of a crystallography, violation of morphology etc. indexes. For diagnosing these indexes the structures of measuring systems and experimental sample of a meter of quality of a sleeve connection of a volumetric type are designed.
Keywords: an arc furnace; secondary current lead; grafites an electrode; electrode "gas bleeder"; quality of junction; meter; дугова піч; вторинний струмопідвід; графітований електрод; електродна “свіча”; якість з’єднання; вимірювач