Підвищення надійності дизельних двигунів за рахунок підвищення повноти згорання біодизеля - Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (ХНТУСГ, 2021)
Метою досліджень є підвищення ефективності роботи дизельних двигунів за рахунок збагачення повітря киснем. В результаті досліджень встановлено, що в складі біодизеля, в порівняні з мінеральним паливом, налічується підвищена кількість азоту, що негативно впливає на роботу дизельних двигунів
Keywords: збагачення повітря киснем; мінеральні палива; концентрація азоту; паливно-повітряна суміш; двигун внутрішнього згорання; стехиометричне співвідношення