Визначення потужності імпульсного гомогенізатора молока - Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Циб, Віктор Григорович; Цыб, Виктор Григорьевич; Tsyb, Viktor (My University, 2019)
Процес гомогенізації є одним із найважливіших технологічних операцій в молочній промисловості. Якість продуктів з використанням гомогенізованого молока набагато вища. Тому гомогенізація стала нормативним процесом у більшості сучасних технологічних схем виробництва питного стерилізованого та пастеризованого молока, кисломолочних продуктів, морозива, молочних консервів, виготовлення сиру тощо. У зв’язку з розвитком технологій до гомогенізованих компонентів, що застосовують, висуваються підвищені вимоги до дисперсності кінцевого продукту.
Keywords: молочна промисловість; гомогенізація; пастеризоване молоко; стерилізоване молоко; кисломолочні продукти; морозиво; клапанні гомогенізатори; імпульсна гомогенізація