Енергозберігаюча технологія переробки рідкого гною - Жмак, C. C. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
На сьогодні вважаються екологічно небезпечними відходи промислового тваринництва та птахівництва, що обумовлено здебільшого високою концентрацією тварин та птиці [1] на обмеженій території та невигідністю далеких перевезень сильно розбавлених тваринницьких стоків. Це зумовлює систематичне внесення безпідстилкового гною на обмеженій території, що тягне за собою екологічні наслідки. Традиційні технології характеризуються високими витратами енергії, великою кількістю обладнання та недостатнім контролем за якістю органічних добрив.
Keywords: технологія переробки рідкого гною; ветроротор Савоніуса