Порівняння і аналіз пристроїв компенсації реактивної потужності в електричних мережах - Попова, Ірина Олексіївна; Попова, Ирина Алексеевна; Popova, Iryna; Курчанов, А. А. (ТДАТУ, 2021)
Для промислових підприємств і об’єктів АПК, на яких основними споживачами є асинхронні електродвигуни, тобто для підприємств з практично постійним навантаженням, для компенсації реактивної потужності найбільш доцільно використовувати батареї статичних конденсаторів. Це дозволить підвищити коефіцієнт потужності з 0,7-0,75 до 0,93-0,99 і суттєво підвищить енергоефективність підприємства.
Keywords: споживач електричної енергії; асинхронні двигуни; електропостачання; батарея статичних конденсаторів; статичні тиристорні компенсатори; шунтуючі реактори; конденсаторні батареї