Вплив режимів мікрозрошення на продуктивність інтенсивних насаджень яблуні - Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia (My University, 2018)
UK: Створення високопродуктивних плодових насаджень на півдні України стримується недостатньою природною вологозабезпеченістю регіону. Волога, необхідна для формування високого врожаю, лише частково компенсується за рахунок ґрунтових запасів та атмосферних опадів. У балансі сумарного водоспоживання її частка (від 20 до 50%) забезпечується поливами. Найбільш ефективним виявився режим зрошення, який призначався зарозрахунковим методом при 90% (Е0 – О) по всіх сортах та схемах садіння. Найвищий коефіцієнт ефективності зрошення у сорту Голден Делішес – 9,4-11,1 кг/м3, відповідно на інших сортах цей показник становив: Айдаред – 8,9-10,1 кг/м3 та Флоріна – 5,8-7,8 кг/м3.
Keywords: врожайність яблуні; продуктивність насаджень яблуні; режими мікрозрошення; Айдаред; Голден Делішес; Флоріна