Сучасний стан ринку медичного страхування в Україні: проблеми та перспективи розвитку - Аблялімов, А. А. (Харків: ХНАУ, 2018)
Медичне страхування — тип страхування від ризику витрат, пов'язаних із отриманням медичної допомоги. У більшості країн є формою соціального захисту інтересів населення в системі охороні здоров'я. Розвиток ринкових відносин в Україні сприяв формуванню вітчизняного ринку послуг з медичного страхування. Сьогодні в Україні активно функціонує лише добровільна форма медичного страхування, що дозволило сформувати певну структура ринку ДМС.
Keywords: медичне страхування; ризики; добровільне медичне страхування; стратегічні програми; роботодавці; бюджет