Біохімічний склад плодів персику за органічної технології вирощування в умовах Південного Степу України - Герасько, Тетяна Володимирівна; Herasko, Tetiana (Житомир : ЖНАЕУ, 2014)
UA: У статті наведено результати дослідження впливу органічної технології вирощування на біохімічний склад плодів персику сорту Редхейвен в умовах Південного Степу України. У межах польового досліду проаналізовано шість варіантів захисту рослин: без обробки, з використанням рослинних препаратів, яблучного оцту, хімічного захисту, біопрепаратів промислового виготовлення та їхніх комбінацій. Визначено вміст сухих розчинних речовин, вітаміну С, каротину, цукрів, органічних кислот і цукро-кислотний індекс у плодах. З’ясовано, що найвищу якість плодів за смаковими характеристиками забезпечують рослинні препарати та оцтова обробка, а найвищий вміст каротину відзначено у плодах без обробки. Обробка біопрепаратами промислового виготовлення забезпечує якість плодів, співставну з хімічним захистом, не погіршуючи їхній біохімічний склад.
Keywords: органічне вирощування; персик; біохімічний склад; рослинний захист; цукро-кислотний індекс