Фінансовий аналіз підприємства: методика та практика : навчальний посібник - Трусова, Наталя Вікторівна; Терещенко, М. А.; Trusova, Natalia (Мелітополь : ТДАТУ, 2019)
UA: У начальному посібнику розглядаються теоретичні основи сучасної концепцій фінансового аналізу, обгрунтовується методичний інструментарій та моделювання функціональних залеж ностей за ключовими параметрами джерел формування капіталу, ліквідності та платоспромо зності, ділової активності, оптимізації рівня фінансової стійкості та рентабельності чистого грошового потоку від операційної діяльності підприємства. Розглянуто методи оцінки ризику кредитної заборгованості за факторами його формування, діагностики ліміту кредитування як слементу кредитоспроможності підприємства-позичальника з урахуванням галузевої особли вості, методи оцінки ефективності фінансового інвестування, ранжування фінансових коефіці ситів за їх порівняльними характеристиками й еталонними величинами, представлено форма лізовані методи прогнозування фінансового стану суб'єкта господарювання. Навчальний посібник ілюстрований таблицями, містить алгоритми розрахунків показників, питання для самоперевірки та обговорення, тематичні тести. Розрахований на широке коло фахівців з управління фінансами підприємств, фінансових аналітиків, менеджерів, бухгалте рів, кудиторія, викладачів вищих навчальних закладів, докторантів, аспірантів, студентів.
Keywords: фінансовий аналіз; аналіз майна; аналіз джерел формування капіталу підприємства; аналіз ліквідності підприємства; аналіз грошових потоків підприємства; аналіз фінансових результатів та рентабельності підприємства; кредитоспроможність; аналіз інвестиційної привабливості підприємства; прогнозування фінансового стану підприємства