Опис до патенту на корисну модель № 143953 "Відцентровий ущільнювач флотошламу із розсікачем" - Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Відцентровий ущільнювач флотошламу із розсікачем, що містить корпус апарата, камеру електродну, катоди і аноди електродної системи, клеми підключення електродів й катодів, камеру реакції, горизонтально розташовану діафрагму, камеру флотації, перегородки камери флотації, лоток для збирання флотошламу і горизонтальну діафрагму камери флотації, трубопроводи. У розсікачі флотошламу виконані повздовжні щілинні отвори на всю довжину
Keywords: оброблення стічних вод; оборотне водопостачання; відведення та перероблення відходів; попередній процес очищення стічних вод промислових підприємств