Обгрунтування показників експлуатаційної надійності енергетичних засобів - Бондар, Андрій Миколайович; Бондарь, Андрей Николаевич; Bondar, Andrii; Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (ТДАТУ, 2020)
Підвищення надійності енергетичних засобів фірми-виробники досягають завдяки таким чинникам, як: удосконалення методів конструювання з використанням комп’ютерних систем, відпрацювання конструкцій різних вузлів і деталей на стадії проектування, перевірка їх надійності до початку виробництва; застосування в конструкціях машин достатньо відпрацьованої високонадійної елементної бази; застосування нових високоякісних конструкційних матеріалів для виготовлення деталей, вузлів і базових елементів машин; удосконалення технологій виробництва і контроль якості матеріалів, комплектуючих і виготовлення машин на всіх етапах виробництва.
Keywords: надійність; проектування; основні властивості надійності; технічне обслуговування; ремонтоздатність машини