Відеоекологічні аспекти забруднення міських екосистем на прикладі міста Мелітополь - Тарусова, Наталя Василівна; Тарусова, Наталья Васильевна; Tarusova, Natalia; Салько, Д. (My University, 2021)
Прискорення росту міст – найпоширеніше явище сучасності. Міста, задовольняючи соціальні потреби людини, притягують до себе все більшу кількість населення. Але місто – це, перш за все, штучно створене середовище існування, і людині, як істоті біологічній, дуже важко пристосуватися до значно змінених антропогенним фактором умов. Оточуюче городян скупчення цегли, бетону, «асфальтових пустель» тощо впливає на їх фізичний і психологічний стан, тому людина має пристосовуватись до власноруч створених умов існування. Таким чином, у міському середовищі вочевидь простежується принцип оберненого взаємозв’язку А. Гумбольта, а саме – природа змінена людиною, впливає на людину, змушуючи її пристосовуватись до зміненого середовища.
Keywords: місто; забруднення; агресивне середовище; забруднення міських екосистем