Аналіз способів переробки гною тварин для отримання біогазу - Асадян, Д. С.; Скляр, Олександр Григорович; Скляр, Александр Григорьевич; Skliar, Oleksandr (Мелітополь: ТДАТУ, 2020)
Агропромисловий комплекс впливає на навколишнє середовище, забруднюючи її своїми відходами тваринницьких ферм і комплексів. Так, в результаті життєдіяльності тварин, виникає велика кількість відходів, які можна розглядати як проблему, або як додаткове джерело доходу [1]. В гної тварин, можуть міститися насіння бур'янів, при попаданні яких на поля, вони можуть чинити негативний вплив на культурні рослини. Гній також може стати джерелом захворювань та інфекцій, забруднюючи підземні води і погіршуючи екологічну обстановку
Keywords: відходи тваринницьких ферм і комплексів; відходи життєдіяльності тварин та птахів; технологія переробки гною; мета переробки гною; компостування; анаеробне зброджування