Розвиток екологічного мислення у фахівців енергетичного профілю під час вивчення загального курсу фізики - Дяденчук, Альона Федорівна; Дяденчук, Алена Федоровна; Diadenchuk, Alona (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Екологізація освіти на всіх її ланках та цілеспрямоване формування екологічних компетентностей є запорукою реалізації цілей сталого розвитку. Відповідно до Рішення N13/6-19 від 20.12.2001 «Про концепцію екологічної освіти в Україні» одним із основних стратегічних напрямків розвитку екологічної освіти є «формування поколінь з новою екологічною культурою, новим екологічним світоглядом на принципах гуманізму, екологізації мислення, … з метою збереження і відновлення природи України та її біологічного різноманіття». У Національній стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року зазначено, що екологізація освіти має стати у сфері освіти одним із стратегічних напрямів державної політики.
Keywords: екологізація освіти; екологічна освіта в Україні; освітній процес; здобувачі вищої освіти