Вплив фальсифікації фінансової звітності на фінансову безпеку підприємства - Блюс, І. І.; Рябчук, Оксана Григорівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Фальсифікація фінансової звітності це одна з найсерйозніших загроз для нормального функціонування як окремого підприємства, так і цілої економіки держави. Підроблені дані про прибутки, витрати або ж зобов’язання змінюють справжній фінансовий стан і тим самим унеможливлюють прийняття ефективних управлінських рішень. Наслідки таких дій можуть з'являтися у фінансових збитках, втраті довіри інвесторів, а також негативному впливі на державний бюджет. У сучасних умовах глобалізації та за високої конкуренції надважливим є вчасне виявлення та запобігання фальсифікаціям для забезпечення прозорості усіх процесів, які відбуваються як на підприємстві так і в державі.
Keywords: фінансова звітність; фальсифікація фінансової звітності