Технічний сервіс двигунів при роботі на біопальному - Шпонька, Є. С. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Технічний сервіс двигунів, що працюють на біопальному (біодизель, біоетанол або біогаз), має суттєві відмінності від обслуговування класичних агрегатів. Це обумовлено насамперед тим, що біологічні пальні відрізняються від мінеральних хімічними властивостями: вищою агресивністю, гігроскопічністю та схильністю до утворення відкладень. Під час ремонту двигунів, що працюють на біопальному варто звернути увагу на ключові особливості, такі як: паливна система та ущільнювачі: біодизель є потужним розчинником.
Keywords: технічний сервіс двигунів; біопальне; паливна система