Обгрунтування схеми та параметрів посівного агрегату на базі орно-просапного трактора : автореф. дис... к.т.н. - Чорна, Тетяна Сергіївна; Chorna, Tetiana (Мелітополь : ТДАТУ, 2010)
Дисертацію присвячено питанню підвищення ефективності використання орно- просапного трактора шляхом обґрунтування схеми та параметрів його агрегатування з просапними знаряддями. Для рішення поставлених теоретичних і експериментальних задач досліджень розроблено частотно-дисперсійний критерій оцінки непрямолінійності рядків просапних культур і методику його використання; теоретично оцінено вплив схеми та параметрів на динаміку руху асиметричного посівного агрегату на базі орно- просапного трактора у горизонтальній площині; експериментально визначено траєкторні, експлуатаційно-технологічні та якісні показники його роботи. Встановлено, що експлуатація асиметричного посівного МТА дає змогу отримати на кожному гектарі оброблювальної площі економічний ефект не менше 5,0 грн.
Explanation of the chart and parameters of cultivated aggregate on the base of arable-cultivated to the tractor. – Manuscript.
Keywords: асиметричний посівний МТА; сівба; міжрядний обробіток; прямолінійність рядку; агрегатування; динамічна система