Перспектива збільшення врожайності при впровадженні електрокультури - Ахтемов, С. Е.; Ковальов, Олександр Олександрович; Самойчук, Кирило Олегович; Kovalov, Oleksandr; Samoichuk, Kyryl (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Сучасний світовий контекст вимагає постійного пошуку нових методів у сільському господарстві, оскільки зростаюча популяція людей та зміни клімату ставлять під загрозу продовольчу безпеку та стійкість сільськогосподарського виробництва. Нестабільність погодних умов, надмірне використання хімічних пестицидів та добрив, а також виснаження ґрунтів є серйозними проблемами, які потребують інноваційних рішень. Основні матеріали дослідження Впровадження електрокультури, основаної на використанні електричного потенціалу між ґрунтом та рослиною, відкриває нові перспективи для підвищення продуктивності та якості сільськогосподарських культур [2,3]. Цей метод сприяє оптимізації фізіологічних процесів рослин, зокрема збільшенню абсорбції поживних речовин та покращенню фотосинтетичної активності. Крім того, електрокультура може знижувати використання хімічних добрив і пестицидів, що сприяє зменшенню впливу на навколишнє середовище та забезпечує більш екологічно чисте виробництво.
Keywords: електрокультура; підвищення врожайності та якості сільськогосподарської продукції; сталий розвиток сільського господарства; забезпечення продовольчої безпеки