Звіт про науково-дослідну роботу за 2014 р. П. п. Розробка технологій і технічних засобів для рослинництва в умова зрошуваного землеробства півдня України - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr; Волік, Б. А.; Семенюта, А. М.; Чижиков, Іван Олександрович; Чижиков, Иван Александрович; Chyzhykov, Ivan; Матковський, Олександр Іванович; et al. (Мелітополь: ТДАТУ, 2015)
Звіт з НДР: 45 сторінок, 19 рисунків, 5 таблиці, 26 посилань. Об'єкти дослідження – склад олійної сировини соняшнику господарств регіонів України; розпушувач смуги грунту для технології strip-till; коливальний робочий орган викопувального плуга; процес механізованого садіння підщеп плодових культур. Мета роботи – підвищення ефективності роботи: процесів післязбиральної обробки насіння соняшнику; технічних засобів для обробітку грунту; обґрунтування конструкції та параметрів форми орієнтуючого пристрою машини для садіння підщеп плодових культу; садіння та викопування підщеп плодових культур. Методи дослідження – основні положення вищої математики та теоретичної механіки, методика польових досліджень.
Keywords: технологічні процеси; післязбиральна обробка соняшнику; олійна сировина соняшнику; розпушувач смуги грунту; викопувальний плуг; садильний апарат