Опис до патенту на корисну модель № 143948 "Електрокоагулятор з півконоїдальними отворами у фільтрувальній перегородці" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Електрокоагулятор з півконоїдальними отворами у фільтрувальній перегородці містить корпус з нижньою конусною частиною апарата, трубопровід і вентиль подачі стоків на оброблення, горизонтально розташовані перфоровані діелектричні три труби, з анодами і катодами в їх середині, вертикально розташовану перфоровану ємність із вертикально встановленими в ній анодом з анодрозчинного засипного матеріалу і катодом, клеми підключення вертикально розташованих анода і катода, трубу і вентиль скидання обробленої води у горизонтальній площині, трубу і вентиль скидання обробленої води у нижній конусній частині корпусу апарата, трубу і вентиль скидання рідких відходів (осаду, шламу тощо), верхню і нижню горизонтально встановлена перфорована перегородки з отворами, дві пари додаткових електродів анода і катода, розташованих в нижній частині апарата з клемами для підключення додатково встановлених анода й катода. У фільтруваль-ній перегородці електрокоагулятора отвори виконано півконоїдальної форми
Keywords: водоочисне обладнання; система оборотного водопостачання промислових підприємств при очищенні стічних вод