Патент на корисну модель № 23880 "Спосіб автоматичного регулювання розвантаження згущувача" - Сидоренко, Віктор Дмитрович; Сидоренко, Виктор Дмитриевич; Sydorenko, Viktor; Щокін, В. П.; Кучер, В. Г.; Пучков, І. П. (My University, 2007)
Система автоматичного регулювання розвантаження згущувача, що містить пристрій зміни прохідного перерізу розвантажувального патрубка згущувача з електрокерованим виконавчим механізмом, датчик щільності пісків, задатчик щільності пісків із блоком корекції задання й регулятор, вхід якого зв'язаний з датчиком щільності пісків і задатчиком, а вихід - з виконавчим механізмом, яка відрізняється тим, що система додатково оснащується датчиком контролю вмісту загального заліза у хвостах високоградієнтного сепаратора, вихід якого зв'язаний із входом блока корекції заданого значення щільності пісків
Keywords: галузь автоматизації процесу згущення пульпових продуктів окислених (гематитових) руд; автоматизація згущувачів із самопливним розвантаженням; щільність згущеного продукту; щільність пульти живлення; системи автоматичного регулювання; патрубок згущувача