Особливості післявоєнного економічного відновлення в Україні - Костякова, Анна Анатоліївна; Маніло, А. О.; Kostyakova, Anna (Київ : НУБіП України, 2023)
UA: У статті розглядається вплив повномасштабної війни на економіку України. Проаналізовано основні негативні наслідки збройного конфлікту, зокрема зниження ВВП, інфляцію, втрату інфраструктури, зменшення рівня зайнятості та платоспроможності населення. Визначено масштаби прямих і непрямих економічних втрат та окреслено ключові принципи і напрями повоєнного відновлення. Особлива увага приділяється ролі цифрових інструментів, прозорості процесів та залученню громадянського суспільства до відбудови. Наводяться прогнози щодо вартості та тривалості майбутнього економічного відновлення України.
Keywords: економіка України; повномасштабна війна; відновлення; втрати; ВВП; інфляція; інфраструктура; цифрові інструменти; інвестиції; міжнародна допомога